"El Burro Blanco" zèlf is de ideale plek om te luieren, te genieten van de natuur en weg te mijmeren bij het weidse uitzicht op de Sierra de Francia. Leesboeken hoeven niet mee, want de bibliotheek (gratis en ong. 900 titels) bevat voor elk wat wils. En als je zin hebt in wat competitie: er is een schaduwrijke jeu de boulesbaan van wedstrijdafmetingen.

 

 

Met de camping als startpunt zijn verschillende soorten wandeltochten te maken, van eenvoudige wandelingen van 1 à 2 uur door relatief vlak terrein tot dagtochten door bergachtig gebied, o.m. loopt de GR 10 door Miranda del Castañar.
Het landschap is erg afwisselend, ook omdat de mens het ingrijpen in de natuur vaak niet kon laten.

 

Wegen, finca's, dorpjes en gehuchten plus brandgangen duiken plotseling op naast stukken ongerepte natuur. De bewoners van het gebied zijn heel vriendelijk en erg hulpvaardig. Als je de weg kwijt bent brengen zij je zo weer op 'het rechte pad'.


Verschillende rivieren doorsnijden de Sierra. De belangrijkste zijn de rio Alagón en de rio Francia. Hun water biedt zwemmogelijkheden, ook vlak bij de camping. Miranda del C. heeft overigens een prachtig zwembad.
Dat de rivieren schoon zijn bewijzen de forellen die er leven. Van Las Casas del Conde tot Miranda del C. is in de rio Francia vissen beperkt toegestaan.

De geoefende sportfietser en mountainbiker kan de Sierra natuurlijk ook verkennen op zijn favoriete vervoermiddel. Een beklimming van de steile Peña de Francia kost wel de nodige zweetdruppels. De meeste wegen zijn uitstekend en doorgaans rustig.

Een bezoek aan wat verder gelegen reisdoelen gaat het makkelijkst met een auto.
Natuurgebieden die een reisje meer dan waard zijn: het dal van de Batuecas; de Sierra de Béjar en de Sierra de Gredos.
Salamanca, Ciudad Rodrigo en Avila zijn de steden die het dichtst bij liggen. Alledrie bezitten zij schitterende gebouwen en kerken, een must voor de cultuurminnaar.